Horen Foto Projekt jótékonysági fotókiállítás

horenLOGOzbierkaHorváth Reni  - Horen -t a régiónkban keveseknek kell bemutatni. Minden képe egy egy mesevilág, én rájuk nézve mindig azt böngészem, hol lapul a háttérben egy kobold, vagy egy tündér. Az, amit alkotni képes, nem technika, hanem isteni  tehetség kérdése elsősorban.
Reni most gondolt egy nagyot és az elmúlt hónapokban megszólított 29 olyan, a Csallóközben és a Mátyusföldön aktív nőt, akikről úgy gondolta, érdemes rájuk figyelni. Elkészült 29 csodálatosan szép portré, belőlük pedig A nőci, ha eleven című jótékonysági kiállítás. Igen, jótékonysági, mert hogy a cél az, hogy egy kiállítás élményéért cserébe adomány gyűljön össze három olyan, a környéken élő nehéz sorsú családnak, akik számára szebb lesz így a Karácsony.

Mi 29-en, merthogy ennek a portrésorozatnak az egyik darabja  többek közt az enyém, másik pedig Krisztináé büszkén állunk e nemes ügy mellé. Bízunk abban, hogy ti, akik ismeritek munkásságunkat, utunkat, ismertek minket, szintén csatlakoztok ehhez a szép kezdeményezéshez és adományaitokkal segítitek az említett családokat. 

Bővebben

Oznámenie o vykonávaní verejnej zbierky Vianočná zbierka Horen Foto Projekt

horenLOGOzbierkaObčianke združenie Priatelia autistov a ZP týmto oznamuje, že na základe právoplatného rozhodnutia Okresného úradu Dunajská Streda zo dňa 19.11.2018 sa uskutočňuje verejná zbierka spojená s výstavou portrétov žien z nášho regiónu.

Názov zbierky: Vianočná zbierka Horen Foto Projekt

Registračné číslo zbierky: 201-2018-021466

Forma zbierky: zbieraním príspevkov do 1 ks stacionárnej pokladničky

Miesto: Buena Coffee Dunajská Streda, Korzo Bélu Bartóka, 929 01 Dunajská Streda

Cieľ zbierky: Humanitárna pomoc rodín v hmotnej núdzi a znevýhodnených osôb.

Čas zbierky: 30.11.2018. – 14.12.2018

O výsledku zbierky bude zverejnená správa na tejto webovej stránke.

Szülőként is állandóan tanulni, fejlődni kell!

20180901 130310Szeptember elsején szervezte meg a Mert nőnek lenni jó Polgári társulás első Szerető fegyelmezés tréningjét, workshopját a dunaszerdahelyi VoVolandban. Teltházas rendezvényünk már mutatta, hogy a hozzánk érkező szülők, nők és férfiak, szeretnének tanulni, fejlődni, hogy könnyebben boldoguljanak a nevelés hullámvasútján, vagyis a gyermeikkel megélt napjaik gördülékenyebbek lehessenek, az együttélésükben harmónia alakuljon ki. Eme workshop megvalósításával is egy régi vágyam teljesült!

Bővebben

  • Bartalos Tóth Iveta
  • Klubest

Tökös csajok - beszámoló a klubestről

40038389 2288235974582099 1148384859501101056 oPéntek este került megrendezésre Dunaszerdahelyen a Mert nőnek lenni jó PT  legújabb klubestje, melynek témája a Tökös csajok – Lehet bárki is győztes a nemek harcában volt.

A rendezvénynek ezúttal is a Buena Coffee adott helyet. Vendégeink voltak Érsek Sisa pszichológus, Zalka Anita és Zalka Lóránt pedagógusok.  Anita és Lóránt hosszú ideje házasok, három gyereket nevelnek és a cserkészképzést is a szívükön viselik.

A bevezetőben kicsit visszatekintettünk a múltba  és átbeszéltük, melyik korban mi volt a férfi és a nő szerepe.  A huszadik században történt fontos történésekről is szót ejtettünk, hiszen a szavazati jog, az egyenjogúság  hatalmas lépések voltak a nők számára. A nők is szavazhattak, véleményt alkothattak, tanulhattak és dolgozhattak.  Mindannyian egyetértettünk abban, hogy a panelekbe szorított életforma  nagyon rosszat tett a társadalomnak.  Azok a munkák, feladatok, amelyekért  mindig is a férfiak voltak felelősek, egyszer csak eltűntek egy hatvan négyzetméterre visszaszorított élettérben, míg a nőinek titulált feladatok megmaradtak.

Bővebben

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.