TOP BOTTOM 1250x200

  • MinimÁlMom
  • Élet

A minimalizmus válasz: Tedd fel a kérdést!

11Az egyik leginspirálóbb minimalista  blogján olvastam ezt a találó címet, miszerint mindenkiből mást hoz ki ez a modern  „izmus”, az egyszerűség keresése. Egyszer kell csak rendet rakni az életben, KonMari japán otthonszervési tanácsadó szerint. Nemcsak rendet kapunk vissza. Az életet magát.

Bővebben

  • Dobre Anett
  • Élet

Szezonzáró

23134896 10214105512128932 134407020 oÜlök a teraszon és bámulom az üres digitális oldalon villogó kurzort. Gondolkodom, hogyan is összegezzem ezt a sok cikázó gondolatot a fejemben. Olyan sok mindent érzek, boldogságot, hálát és ugyanakkor szomorú is vagyok...

Eltelt egy újabb nyár, egy újabb szezon. Ha azt vesszük, igazából több ez, mint nyár, hiszen az otthoni „klasszikus“ júniustól augusztusig tartó nyárra én azért eléggé ráhúztam az idén is. Már majdnem 5 hónapja itt vagyok, de még mindig összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy most már tényleg mindjárt haza kell mennem. Persze várom már azt is, hogy lássam a szeretteimet, de a gondolat, hogy el kell hagynom ezt a helyet, riaszt.

 

Bővebben

  • Dobsa Melinda
  • Élet

Te is lehetséges időmilliomos vagy!

ratraceMostanában nagyon aktív vagyok környezetvédelem terén. Érdekel minden megoldás, ami megmenti a Földet. Sokfelé jártam, sokféle megoldást láttam szemét szelektálásban, újrahasznosításban. De sajnos arról kevésbé szól a fáma, hogy hogyan hozzunk kevesebb szemetet a házunkba, és hogyan csökkentsük azon holmik felhalmozását az életben, amikre nincs is szükségünk, mégis megvesszük. Hogyan ne költsük el azt a pénzt, amiért oly keservesen megdolgozott az ember?

Bővebben

IMG 5283Jonny Jackson & Elias Larsen : Az otthon melege, Hygge: a boldogság dán receptje, Corvina kiadó

„Dánia nem véletlenül a föld egyik legboldogabb országa, ami nagyban a hyggének köszönhető. A hygge gyertyafénnyel és ropogó tűzzel, vidám baráti és családi együttléttel világítja be a hosszú, sötét skandináv teleket. Áthatja a dán lelket, egész évben hat az életstílusra. A hygge nem fordítható le egyetlen szóval vagy kifejezéssel, olyan állapot, amikor az ember örömöt lel egyszerű hétköznapi élvezetekben, a napkelte látványától a barátokkal való étkezésig, beszélgetésig.“

Bővebben

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.