• Kiss Limpár Éva
  • Élet

Csak ma! Black Friday!

is 1Szín: egy bevásárlóközpont
Egy átlagos, negyvenes nőt látunk a forgatagban. Kezében nehéz, tarka szatyrok, egyikből szalámirúd kandikál ki, másikban péksütemény, gyümölcs. Őgyeleg, nézegeti a kirakatokat, árakat, a háttérben ostoba zene szól, prünty-prünty. Menne már haza, de valami kéne még. Csak tudná, mi!

Bővebben

  • Gyökeres Kinga
  • Élet

Szkopje szobrai

27749896 10155225454816408 7585358256523595149 nSzelfiző paradicsom Szkopje, ahol az egy főre eső szobrok száma a legnagyobb a világon, szerintem. És milyen szobrok? Hát van itt minden, a történelmi figuráktól kezdve a hétköznapi emberekig. Találsz koldust, cipőpucolót, filozófust,fürdőzőt, hadvezért, legendás hőst.

Bővebben

  • Kiss Limpár Éva
  • Élet

A szerdahelyi vásár három arca

socksA szerdahelyi vásár három különböző részre oszlik, mindháromnak megvan a maga varázsos, saját világa.
Az első (és legújabb keletű) teljesen realista: a kézművesek utcája, ahol az emberek csendesen beszélgetve andalognak, nézelődnek. Egy kis európai oázis, nyuszisimogatóval, jó zenével, programokkal, szép portékával,  Mátyás király-emlékéves sátorral ( több-kevesebb sikerrel kitöltöttem egy kvízt és nyertem csokit meg egy KIRÁLY vászonszatyrot, Mátyás-portré van rástencilezve  - és még reneszánsz ruhába is beöltözhettem). 

Bővebben

  • Mészáros Krisztina
  • Élet

Klikk out ajánló

A Klikk Outban olvasható Szilvásy Tibor interjúja, amelyet Stredl Tomival készített, aki a Buenna Caffé és Zero Waste bolt tulajdonosa. Az írásból kiderül miként vált a klubestjeink házigazdája kávé imádóvá, miért nyitott hulladékmentes boltot, de az is, milyen tervei vannak!

http://klikkout.sk/2018/08/07/ez-nemcsak-arrol-szol-hogy-megnyomok-egy-gombot-es-kijon-valami-folyadek/

Amit azonban még fontos megemlíteni, hogy Tomi és kolléganője Hipik Anna a 8.Mert nőnek lenni jó szemináriumon beszélgetőpartnerünk lesz a Kevesebb, több témában. Kivesézzük, hogy mennyire könnyítheti meg az életünket az, ha áthelyezzük annak súlypontjait, valódi értékeit. Egyre többen hívei a minimalizmusnak, de a kevesebbre való törekvés nem csupán az életkörnyezetekben, hanem sok más területen is érezhető és aktuális irányvonal. Tiszta étkezés, vegán életstílus, az egyéni birtoklás fontossságát elutasító, közös megosztás elvén működő közösségek nőnek ki egy olyan társadalomból, amely tradicionálisan a birtoklásra, a vagyon megszerzésére épített és azt hirdette mérceként. A mai huszas, harmincas generáció már nem saját házra és harminc évnyi hitelre vágyik. Elég egy kis, akár bérelt tér, az életminőséget pedig az jelenti számukra, hogy utazhatnak, tanulhatnak, jobb minőségű életet élhetnek. A mi környezetünk is elfogadja a kevesebb több filozófiáját? 

Támogatói jegyek már kaphatóan itt, ahogy bővebb információt is szerezhettem az alábbi linken!

 

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.