TOP BOTTOM 1250x200

  • Tóth Erika
  • Élet

Elég jó tanár, elég jó bizonyítvány

letöltésA karácsonyi pihenés után, mint ahogy az lenni szokott, az iskolákban gőzerővel beindult a tanulás, hiszen úgymond nyakunkon a félévi értékelés...

Felmérők, dolgozatok napirenden, feleltetés, biflázás, ismétlés követi a téli szünet gondtalanságát. Január végén pedig a bizonyítvány, ami kinek-kinek a munkáját, szorgalmát, igyekezetét valamint képességeit tükrözi. Jó esetben.

Bár Vekerdy Belső szabadságát olvasva a karácsonyi ünnepek alatt, egyre inkább úgy érzem, a hangsúlyok eltolódtak e téren is, s nem a pozitív irányba. 

Bővebben

  • Éliáš Dominika
  • Élet

Érts meg, légyszi - Dominika vegetariánuskodik I.

vegetarianÉliáš Dominika" vegetariánuskodik". Nézzük csak, milyen kérdésekkel találkozik a környezetében!

(P.S.: Nekem úgy tűnik, elég gyakran egyébbként :-D )

Hogy ha eddig nem tudtad, akkor Te is megfogsz lepődni, ahogyan a ,,többi nem tudta barátom’,hogy már egészen sok ideje vegetáriánus lettem, vagyok és leszek is. 

 Bemutatom az 5 leggyakoribb kérdést, kijelentést, amelyek  egyben a legidegesítőbbek is számomra. Fogadjátok megértéssel és többszöri nem kérdezéssel őket!

Bővebben

  • Gyökeres Kinga
  • Élet

Új év, Új mese

Mi már szinte el is felejtettük hol ünnepeltünk, de gondolnátok, hogy nem mindenhol kezdődött még el az új év? Azokban az országokban, ahol a holnaptár szerint élnek, csak február 16-án kezdődik. Ilyen pl. Mongólia, Vietnam vagy Kína.

Bővebben

  • Dobre Anett
  • Élet

Amikor nem hiányzik Zakynthos

26909014 10214743194790600 279995557 oVan egy hely a szülőfalumban, ahova mindig elmegyek, amikor egy hosszabb távollét után hazaérkezek. Ez itthon a legkedvesebb helyem, minden sétám ide vezet, de ide megyek akkor is,  ha gondolkozni akarok, vagy csak egyszerűen kifelé bámulni a fejemből. A szépsége századszorra is lenyűgöz, az a nyugalom, amit pedig áraszt, lecsendesíti a kavargó gondolataimat.

Olyan sok helyen jártam már, láttam lélegzetállító tengerpartokat, mégis a Tőkési-ág pöntöllei része számomra az egyik legszebb hely a világon. Ahogy a kis folyó kanyarodik, az azt körülölelő magas fák, a kis stég, a hattyúk, a színek, ... mind egy olyan kompozíciót alkotnak, ami már-már festői szépségű. Több tucat fotót készítettem itt mind a négy évszakban, mert egyszerűen sosem bírom megállni, hogy ne örökítsem meg, amit magam előtt látok.

Bővebben

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.