• Nagy Mészáros Krisztina
  • Élet

Mire jók az Erasmus + projektek és mi az a Digit4All?

IMG 0369Amikor életemben először Erasmus+ projektbe kapcsolódtam be, arra gondoltam, mennyi lehetőséget adnak ezek a határon átívelő programok a kíváncsi fiataloknak, mennyi új és más meglátással lehet gazdagodni egy ilyen oktatási folyamaton belül, de arra akkor nem láthattam rá, hogy én mint tréner és oktató, illetve ma már projekt manager is mennyit tanulok belőlük. Tény: rengeteget.

A projekt, amelyet most taglalok,  2022-ben kezdődött a Futureg PT égisze alatt és az Alternatíva Egyesülettel karöltve valósul meg. A szegedi csapat tagjai többször jártak már Szlovákiában, hála a projket személyes találkozóinak, és a mi is voltunk nyáron Szegeden.

Kik az Alternatívás partnereink? Az Alternatíva Egyesület fiatalokat igyekszik kimozdítani komfortzónájukból, hogy biztonságban hibázhassanak, jó közösségben, társak és barátok között. Vagyis nem formális oktatói munkát végeznek, fiatalokat mentorálnak, különböző rendezvények aktív szervezői és résztvevői.

A Futureg PT célja a szlovákiai kisebbségben élő gyerekekkel, fiatalokkal vállalt munka, azok érdekeinek képviselete, akár nem formális oktatói módszerekkel, de ilyen Erasmus + projektekkel is. A Futureg tevékenységébe tartoznak a kutatások, publikációk kiadása is. Szóval Bott Domonkos Lívia, az alapító, nagyot álmodott és sokat is tesz a Futureg fenntartásáért.

Ennek a két civil egyesületnek a szövetségéből csak jó sülhet ki! Elindult hát a Digit4All projekt, amely a digitális média használátában segít, a digitális médiumokról, a digitális veszélyekre hívja fel a figyelmet, és fiatalokat is mentorál, képez a témákban. Résztvevőink olyanok, akik kíváncsiak, többen fiatalokkal is foglalkoznak, vagy a jövőben fognak.

A cél, hogy sok érdeklődő ember bevonásával a két országban kicsit tudatosabb digitális médiafelhasználókká váljunk.

Személy szerint nagyon szeretem ezeket a lehetőségeket, amikor online előadok érdekes témákról, mint legutóbb a Médiapszichológiáról. Mivel nem ez a szakterületen, nekem is tanulnom kell előtte, olvasok és összegzek, hogy a legérdekesebb információkat adjam át. Hamarosan azt is alaposan megvizsgáljuk, hogy Szlovákiában és Magyarországon milyen jó praktikák, módszerek vannak még a téma elsajátítására, milyen más szervezetek és hogyan dolgoznak azért, hogy ingyen képzéseket biztosítsanak az érdeklődőknek.

Seminar on the topic reflecting the situation in youth in their country Online Slovakia Activity No.2.2. Hosting Organisation Futureg Date 12. Jun 2023 Event venue Online link will be sent to g Mivel annyi sokféle tevékenység van már mögöttünk a Digit4All kapcsán, annyi jó előadást hallgattunk már meg, így ajánlom figyelmetekbe a Futureg weboldalát, ahol több, futó projektbe is belenézhettek, akár résztvevőként is, hiszen ezek az előadások nyitottak, bárki jöhet!

 

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.