• Csicsay Adél
  • Élet

Nézz szembe a tükörképeddel!

adél

Hiszem, hogy az ember csak akkor lehet igazán boldog, ha elsősorban szereti önmagát, és minden téren elégedett életével. Értve ez alatt mind a testi, értelmi és érzelmi területeket. Ha az élet bármely területén úgy érzed, hogy változtatnod kell, ne várj! Változtass! A lényeg, hogy bátran merj szembenézni a tükörképeddel! Légy elégedett önmagaddal, úgy külsőleg, mint belsőleg! Meglátod, sugározni fogsz!

 

Most a külsőnkön való változtatás nehézségeiről, buktatóiról, ugyanakkor örömeiről és előnyeiről írok.

Kinézeteden egyetlen esetben változtass. Akkor, ha nem érzed jól magad a bőrödben. Akkor, ha belenézel a tükörbe, és nem tetszik a kép, ami visszatekint rád. Akkor viszont ne habozz, változtass!

Mi kell a változtatáshoz?

Elsősorban elszántság és célkitűzés. Legyen egy célod és valóban akard a változást. Viszont ez még nem elég. A másik legfontosabb dolog a kitartás. Ugyanis, lesznek nehéz pillanatok, amikor feladnád. Ilyenkor kell kitartanod.

Következő lépés a helyes út megválasztása, ami elvezet a célodig. Véleményem szerint csupán két út közül választhatsz. Választhatod a kockázatos utat, illetve a helyes utat. Melyik a kockázatos út? Ide sorolnék minden olyan divat diétát, amely gyors fogyást ígér. Minden olyan „csodatablettát” és „csodaitalt” amit ha beveszel és megiszol, pár nap alatt „csodavékony” leszel. De ide sorolnám az egyoldalú étkezésen alapuló diétákat, illetve a nem evést, éhezést is. Miért? Mert megjártam ezt az utat is. Kipróbáltam valamennyi módszert. Te is kipróbálhatod… de hidd el, jóra nem vezet.

Mi tehát, a helyes út? Tapasztalataim alapján mondhatom, az arany középút választása, vagyis az életmód megváltoztatása, melyről bővebben is szólok.

Miért arany középút? Mert hiszem, hogy az, amit én is képviselek, a tudatos, egészséges étkezés és rendszeres testmozgás a két véglet közt helyezkedik el. Az egyik végletet az egészségtelenül étkezők és sportkerülő emberek tábora képviseli, a másik végletet pedig nálam a fitnessmodellek képviselik. Az ő életvitelük számomra már a ló túloldalát jelenti. Válaszd tehát az arany középutat, egy élhetőbb életért!

Választasz. Elindulsz egy helyes úton. Ez már fél siker! Viszont el kell árulnom valamit. Nem lesz egyszerű, főleg kezdetben nem. Számos buktatót rejt ez az út. Mi történhet? Elindulsz ezen az úton, de feladod. Feladod, mert nehéz, mert nem vagy elég elszánt, vagy nem vagy elég kitartó. Nem te vagy az első és utolsó sem, aki feladja. A gyengék feladják, olcsó kifogások mögé rejtőzve.

Viszont ha a számos nehézség ellenére sem adod fel, és kitartasz, sokkal többet kapsz, mint hinnéd. Szépen fokozatosan eljutsz a célodig. És mire elérsz a célodhoz, a fitt alakon kívül kapsz egészséget, jó közérzetet, ismereteket szerzel, fejlődik az önuralmad, tudatosabb leszel. Ha olyan szerencsés vagy mint én, akkor akár szenvedélyeddé is válhat és örömödet fogod lelni minden pillanatában. Egy a lényeg: ne add fel!

 

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.