• Iveta & Krisztina
  • Élet

Előszó helyett

MNLJ

 Bármilyen előszót, köszöntőt, általában nehézkesen ír meg az ember. Javítgatja, cserélgeti a szavakat,  keresi az alkalomhoz leginkább megfelelő kifejezéseket, hogy a megírt szöveg igazán kifejezze az adott  pillanat fontosságát.

 A mi feladatunk, ezeknek a köszöntő soroknak a megírása most minden ilyen tehertől mentes, hiszen mi  is, ti is régóta vártunk arra, hogy legyen végre egy olyan oldal, ahol mindkettőnk írásaival találkozhattok,  megtalálhatóak a rendezvényeinken készült képek, az azokról írt beszámolók, valamint az eddig publikált,  újságokban, más weboldalakon található írásaink és rólunk szóló cikkek, riportok, képanyagok.

 

 

A www.mertnoneklennijo.com mindezeknek a gyűjtőhelye lett volna eredetileg, aztán továbbgondoltuk a történetet.

Merthogy mi is a mi egyik legalapvetőbb célunk? Bemutatni olyan embereket, akik köztünk élnek itt a Felvidéken  és érdemes rájuk odafigyelni , inspirálhatnak, taníthatnak, gazdagíthatnak minket, legyenek akár művészek, kézművesek, szakemberek, terapeuták, aktivisták, vagy „csupán“ olyanok, akik megtalálták a saját útjukat és boldogan élik meg azt.  Mennyi ilyen történetet láthattunk a szemináriumokon, vagy a klubesteken, ugye?  Minden egyes életútnak azóta is van folytatása, ezek az emberek továbbra is alkotnak, írnak, gondolkodnak, tesznek és erről mi már nem sokat tudunk a későbbiekben. Pontosan ezért is döntöttünk úgy, hogy ezen az oldalon nekik is teret adunk, a mertnoneklennijo.com tehát az egész MNLJ közösség oldala lett.

Arról, ki mindeki tartozik jelenleg az írói csapatba, itt a weboldalon a Rólunk pontra kattintva tudhattok meg többet  a Munkatársaink menüpontban lapozgatva.

Ez az oldal mindkettőnk számára igazi szívügy, hiszen a MNLJ közösségért immáron három éve dolgozunk.  Igen, nagy szavak ezek, de szeretnénk egy igazi aktív, felvidéki női közösséget szervezni, összetartani és ez az oldal lehetőséget kínál nekünk arra, hogy Dunaszerdahelytől távolabb is elérjük mindazokat, akiknek szól. Fontos szerepe van abban is, hogy határainkon kívül is láthassák, érdemes ránk, felvidéki magyarokra figyelni.

Igyekezni fogunk egyfajta webmagazin jelleget, formátumot létrehozni,  de azt már most eláruljuk, hogy ennél egy kicsit kötetlenebbül, lazábban fogunk működni. Nem vagyunk ugyanis szerkesztők, az oldal kezelését, formálását mi is most tanuljuk, Kovács Krisztián segítségével. Krisztinek hálásak vagyunk azért, amiért segített nekünk ennek az oldalnak a megvalósításában, türelmesen válaszolt ezernyi kérdésünkre, formálta át az oldalt tizenhatodszor is. Több hónapnyi közös munka van mögöttünk és reméljük, hogy az eredmény a ti tetszéseteket is elnyeri. Igyekezni fogunk igazán színes és változtatos tartalmat biztosítani az oldalra.  Csapatunk segítségével így az eddig megszokott témáink mellett utibeszámolókat, gasztronómiai jellegű bejegyzéseket, egészséges életmód, eko- tudatosság, smink,  gyermekfejlesztés, alkotás, DIY témájú bejegyzéseket is olvashattok majd. A csapatunkhoz néhány tehetséges fotós is csatlakozott, így az ő képeik is színesítik majd az oldalt. De nem kell előre megszabott sablon, témakör ahhoz, hogy valaki nálunk írhasson, így igazi életképekkel, hétköznapi gondolatokkal is találkozhattok majd néhány szerzőnk bejegyzéseiben.  Képzeljétek, két generáció is jelen van már a csapatban, hiszen a harmincas, negyvenes korosztály mellett két  frissen érettségizett fiatal lány is csatlakozott hozzánk. Hisszük, hogy az ő frissességük egy más fajta árnyalatot hoz a webmagazin oldalaira.

S hogy találkozhattok – e nálunk új emberekkel is a jövőben? Természetesen igen.  Akár  a ti írásaitok is megjelenhetnek az  oldalunkon, jelentkezzetek hát bátran!

Amit a témák tárházával kapcsolatban még fontosnak tartunk kiemelni – ez a webmagazin jelleg számunkra is több teret ad, hiszen eddigi személyes blogjaink egy viszonylag szabott keret határain belül mozogtak. Ez az új platform azonban számunkra is lehetőséget ad arra, hogy az eddig megszokott témáink mellett programokat ajánljunk nektek, felhívjuk a figyelmeteket érdekes dolgokra, eseményekre, rendezvényekre, vagy kifejtsük a véleményünket olyan dolgokkal kapcsolatban, amelyekkel találkozunk.

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy az webmagazinhoz tartozó Facebook  és Instagram oldal is aktív, ezekre a lap alján található ikonokra kattintva tudtok eltalálni. Mindkét oldalon aktívak  már saját hashtagjeink  is, ezek a  #mertnoneklennijo és a #mnlj, amelyeket ti is bátran használhattok, ha a MNLJ életérzést közvetítitek képek formájában.

Olvassatok minket, komenteljetek,  osszátok meg a bejegyzéseinket, meséljetek ismerőseiteknek, barátaitoknak arról, hogy itt található egy talán érdekesnek ígérkező oldal, amely  mindannyiunknak szól.

A magazin  tartalma folyamatosan bővül, ezért érdemes akár naponta is idelátogatni, reggeli kávézgatás, vagy esti lazulás közben.

 Köszönjük a bizalmat, köszönjük,  hogy itt vagytok!

Krisztina és Iveta

Made with love by Mert nőnek lenni jó. All rights Reserved.